Aglianico, Epicuro - Blød og afrundet frugt-charmør

På lager
SKU
Aglianico Beneventano, Epicuro
levering 1-3-dage
Før 99,95 DKK 59,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 99,95 DKK pr. stk.
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Blød og afrundet frugtcharmør!

Aglianico-druen minder meget om Barolo´s Nebbiolo med den samme tanninstruktur og finesse - dog med meget mere sødme og afrundet frugt.

Beneventano er et underområde i Campanien i det sydlige Italien ("skinnebenet" på den italienske støvle). Her arbejdes der intenst med Aglianico-druen, som trives godt i det varme klima, dog uden af blive helt så "kogt" som i Apulien - så den vil typisk have en bedre balance.

Vinen har en intens mørk farve med lette violette reflekser. Duften er koncentreret og tæt med frugtrige toner og lette florale elementer. Smagen er blød, kraftfyldt og fyldig. Der er masser af solmoden frugt og letkrydret frugt. En flot lang eftersmag vidner om en vin på højt niveau.

VinAvisen gav 5 stjerner for tidligere årgang og skrev:
Flot rødvin med en blød og lækker druesmag med noter af kirsebær og peber. En meget dejlig vin til en yderst attraktiv tilbudspris. Den er lavet på druen Aglianico, der er lokal i regionerne Basilicata og Campania syd for Rom. Den blev ført til Syditalien i oldtiden, da denne del af landet var græsk. Druens navn er da også afledt af Vitis Hellenica, der på latin betyder Græsk Vin. 


Anmeldelser

  • VinAvisen i tidl. årgang

Info

Type Rødvin
Årgang 2015
Land Italien
Drue Aglianico
Alkohol 13,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.