25 Year Old Single Malt, Old Pulteney, Scotch Whisky

På lager
SKU
25 Year Old Single Malt, Old Pulteney, Scotch Whisky
levering 1-3-dage
Før 2.595,00 DKK 2.395,00 DKK
  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Pulteney Distillery, grundlagt i 1826, er det nordligste distilleri på det skotske fastland. Det er beliggende i Wick på den nordøstlige spids af Skotland, som er ganske betagende med sin forrevne og forblæste klippekyst. Denne unikke beliggenhed giver Old Pulteney en helt speciel charme.

Denne 25-års whisky har været lagret på håndselekterede egetræsfade, der er naturligt tørret - en proces, der typisk tager flere år. Der er brugt både amerikanske eks-bourbon egetræsfade, der altså tidligere har været brugt til lagring af bourbon whisky fra USA samt spanske eks-sherry egetræsfade, der tidligere har været brugt til lagring af sherry fra Spanien.

Denne whisky er ikke koldfiltreret, hvilket vil sige, at den ved lave temperaturer kan få et tåget og uigennemsigtigt præg - som om der var hældt lidt mælk i flasken. Man kunne foranledes til at tro, at der er noget galt med whiskyen, men det er der bestemt ikke.

Man kan ved koldfiltrering fjerne de stoffer, der forårsager dette tågede indtryk, men de samme stoffer bidrager væsentligt til smagen og medvirker også til at give whiskyen den olierede tekstur og fornemmelse i munden - altså egenskaber, som whiskyentusiaster typisk ønsker at bevare i whiskyen.

Denne 25-års whisky har en ot gylden bronzefarve, fyldig og moden duft, der starter med noter af krydderier og mørk chokolade for så at gå over i noter af rosiner, lime, honning, appelsinskal og bagte æbler.

Smagen er utrolig lækker og cremet med noter af vanilje, karamel, citrus og kokosnød efterfulgt af en lang og krydret eftersmag med noter af tørret frugt, kage og eksotisk egetræ.

Det er en single malt, der nydes af entusiaster i hele verden.

Info

Type Spiritus
Land Skotland
Alkohol 46,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Gaveæske