1934 Colheita Porto Rozès, Douro

På lager
SKU
1934 Colheita Porto Rozès, Douro
levering 1-3-dage
2.499,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Denne portvin er produceret af traditionelle druer fra Dourodalen i Portugal – kun de bedste druer fra denne årgang er brugt. 1934 betrages som et godt år, selvom vejret var ustabilt med tør vinter, regnfuldt forår og meget varm sommer, som resulterede i senere blomstring og modning af druerne.

Trods regn i september blev der først høstet i begyndelsen af oktober, som var tør med moderate temperaturer, og derfor blev kvaliteten alligevel rigtig god.

Vinen er fodtrådt i traditionelle granitlagars og har været lagret på egetræsfade i minimum 7 år.

Det er en utrolig elegant og harmonisk Colheita med rigtig mange år på bagen. Den har en meget mørk – næsten sort – farve, fyldig og koncentreret duft, intens og kompleks frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Den er helt unik og imponerende udtryksfuld – en værdig repræsentant for den demarkerede Douroregion.

Denne Colheita bør serveres afkølet og er særdeles velegnet som en ”efter-måltidet-drink” og til kraftige oste, chokolade og desserter, men den er også perfekt som hyggevin på de kolde og mørke efterårs- og vinterdage.

Den kan drikkes nu, eller den kan henlægges – den vil beholde nuværende smag og identitet mange år frem.

Rozès blev grundlagt i 1855 i Bordeaux af M. Ostende Rozès. Få år senere begyndte handlen med portvin, en succes man i dag kan takke sønnen Edmond Rozès for. I 1938 etablerede Rozès sig i Vila Nova de Gaia, og på dette tidspunkt var firmaet allerede kendt for meget fin kvalitet af portvin.

Aktiviteterne blev standset under 2. Verdenskrig, men blev genoptaget i 1959. Indtil 1974 fortsatte firmaet som et familieforetagende, hvorefter det blev solgt til Pedro Domecq S.A. - Luxemburg. I 1977 blev firmaet overtaget af Moet Hennesy S.A., og i 1999 blev Rozès Port overtaget af champagnefirmaet Vranken Monopole/Pommery.

Rozès har købt denne Colheita i 2017 på en auktion over sjældne vine fra Casa do Douro.

Casa do Douro blev oprettet i 1932, hvor den økonomiske situation ikke var særlig god i Portugal. Der var som følge af depressionen efter Wall Street-krakket i 1929 høj arbejdsløshed i Dourodalen og generelt dårlige økonomiske tider i hele Portugal.

Efterdønningerne efter Wall Street-krakket kunne tydeligt mærkes på eksporten af portvin, hvor man oplevede et markant fald i både salgspriserne og mængden af portvin, der blev eksporteret. For at minimere krisen i Douro-regionen blev det første indgreb i produktionssektoren foretaget af den portugisiske stat, som ønskede at regulere forholdet mellem de involverede parter.

Derfor blev Casa do Douro i slutningen af 1932 oprettet som en sammenslutning af vindyrkere med obligatorisk medlemskab under statskontrol. Casa do Douro skulle repræsentere Douros landbrug, og målet var selvregulering ved at begrænse produktionen af portvin og på den måde regulere udbuddet samt fastsætte minimumspriser for indkøb af vindruer fra vindyrkerne.

Casa do Douro blev også ansvarlig for at yde kredit til vindyrkerne. Da Portugal i 1986 kom ind i EU mistede Casa do Douro sin rolle som markedsregulator, og i december 2015 blev Casa do Douro betragtet som ophævet. Men i den periode, hvor Casa do Douro var aktiv på markedet, fik man samlet en mængde gamle portvine sammen.

I dag er den ældste i samlingen fra årgang 1934. I 2017 købte Rozès nogle af disse gamle portvine på en auktion over sjældne vine fra Casa do Douro – heriblandt en række Colheitas, som nu bliver frigivet og solgt til AMKA.

Type:            Halvsød

Restsukker:  Ca. 145 g/l

Anmeldelser

  • Vinavisen
  • Forlaget Smag 17/20
  • Vinbladet 94 point
  • Nordjyske Stiftidende
  • Vivino 4,5/5

Passer til

Info

Type Portvine
Land Portugal
Region Douro
Alkohol 20,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Halvsød
Leveres i Enkeltvis
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?