1930 Appassimento Primitivo, Puglia - 5 stjerner Flaskehalsen

På lager
SKU
1930 Appassimento Primitivo, Puglia
levering 1-3-dage
Før 129,00 DKK 79,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 129,00 DKK pr. stk.
/6
84,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Flaskehalsen:
"Skal det være helt straight og nemt at gå til, så er denne Appassimento-vin på Primitivo-druen det helt rette valg. Især hvis du serverer en klassisk dansk madret med søde elementer, for der er en stor sødme, blødhed og fløjls-fornemmelse i denne syditaliener, der ikke prøver at være noget, den ikke er. Det gør den på den ene side lidt uinteressant, men på den anden side holder den stilen hele vejen igennem, uden at det bliver overdrevet. Det gør den til en helt fin Primitivo til prisen, og kan du generelt lide de syditalienske Primitivoer, så kan du helt sikkert også lide denne."

Erik Mortensen, Den Korte Avis
"Stadig flere italienske vinbønder ønsker at producere vine med kraft og fylde som Amaroner, og overalt i støvlelandet bruger man med flid den traditionelle appassimento-metode. Teknikken består i at lade druerne tørre ind til rosiner og så gære dem. Det giver en ekstra kraftdimension til flaskeindholdet."

Området Puglia danner hælen i Italiens karakteristiske støvle. Regionen har gennemgået en rivende udvikling, ingen andre steder i Europa har moderne vinifikationsmetoder løftet kvaliteten i samme grad som netop her.

Indtil 1990’erne var Primitivo og Zinfandel officielt to forskellige druesorter. En DNA test afslørede imidlertid, at de to druer faktisk er identiske. I Italien er Primitivo-druen én af de mest plantede druer og netop her i den syditalienske provins Puglia trives druen særligt godt.

Primitivo-druen har en tyk skal og kan derfor modstå den megen sol og varme i området. Den giver smukke mørke vine med masser af saft og kraft og et højt alkoholindhold.

Primitivo-druerne til 1930 Appassimento vokser på soleksponerede skrænter i Puglia. Under modningsperioden udtyndes der på vinstokkene, så drueklaserne eksponeres for mest mulig sol og dermed opnår en gradvis og naturlig tørring.

Når druerne har opnået det rigtige sukkerindhold høstes druerne og behandles efter passito-metoden, der især kendes fra Veneto-området i det nordlige Italien. Ved metoden kan en relativ ung vin behandles, så den på naturlig vis får tilført farve, smag, fylde, karakter og alkohol. Populært sagt opnår man en vin, der er fyldig men også meget alsidig i forhold til mad.

1930 Appassimento Primitivo gennemgår en alkoholisk gæring i 18 dage ved 23°C og modner i seks måneder på franske egetræsfade.

Den intense og rubinrøde farve understreges af fine violette strøg. Bouquet’en afslører aromaer af rød frugt, lidt blommer og lækker fed marmelade. I ganen fornemmes vinen let sød uden af være sødlig. 1930 Appassimento er fyldig og rund med en lækker tekstur og en lang vedholdende eftersmag.

Server vinen til retter med rødt kød eller modne oste.

Serveringstemperatur 16-18°C.

Anmeldelser

  • Flaskehalsen
  • Vivino 4.1 af 5
  • Erik Mortensen, Den Korte Avis

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2017
Land Italien
Region Puglia
Drue Primitivo
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.